Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.07.25

Fajtabemutató- kicsit másképp

 

A nápolyi masztiff egy különleges fajta, testfelépítése, méretei, jelleme miatt nem lehet más fajtákhoz hasonlítani, általánosítani.

Aki ezt a fajtát választja kellő ismeretekkel kell rendelkezzen, hogy az édes kis kölyökből egészséges, kiegyensúlyozott felnőtt - igazi társ - váljon. A kölykök elragadóak, nehéz ellenállni annak, hogy "hirtelen felindulásból" hazavigyünk egyet. Mielőtt kiskutyát vennénk, fel kell mérnünk azokat az elvárásokat, amik egy nápolyi masztiff tartásával járnak. Elfogulatlanul mérlegelnünk kell, hogy lehetőségeinkhez mérten képesek vagyunk-e megfelelő környezetet és elegendő időt biztosítani számára.aisa-1--plakat-2013-mastino-mentes.jpg

Egyre több segítségre szoruló nápolyi masztiffról kapunk bejelentést. Aki fogadott már be mastinot mind egyhangúan állítja, hogy hálásabb, szeretetre méltóbb "ölebe" még soha nem volt. Ezek általában olyan kutyák, akik túl nagyra nőttek,túl sokba kerültek - vagyis a gazdi nem volt vele tisztában mekkora lesz és milyen igényei lesznek az idő múlásával - ezért megváltak tőlük.

Ezért fontos a kiskutya beszerzése előtt tájékozódni, informálódni a fajtáról, hogy az ilyen eseteket elkerüljük. Előfordul olyan is, amikor 2 év körüli egészséges kan kutyát adnak le a menhelyre altatásra, mert a gazda, a család fél a kutyától - ez megint a gazda hibája, mert nem megfelelően nevelte a kutyát és az átvette a falkavezér szerepét. Ennek elkerülése végett nem ajánljuk!

Kérjük olvassa el figyelmesen a menüpontok tartalmát, igyekeztük összeszedni mindazt, amit tudni kell, mielőtt mastino költözik a családba!

Támogassa a mastinok mentését adója 1%-val!

Alapítvány az idős és sérült állatokért

Adószám: 18716030-1-13